Vyberte si správnu klimatizáciu

23. November 2012 v kategórii Klimatizácie    Autor: maja
  

Každý z Vás má už určite skúsenosť s kúpou niečoho, čo si vyžadovalo dlhší čas na rozhodovanie, vyberal si pritom z viacerých alternatív a ešte k tomu potreboval pomoc tretej osoby.

Ak chcete kúpiť správnu vec, ktorá Vám bude slúžiť dlhodobo, takémuto procesu sa jednoducho nevyhnete. Príkladom môže byť kúpa auta. Priznajte si: koľko ste sa rozhodovali, kým ste si kúpili auto? Rozhodovali ste sa, či nové alebo ojazdene? Nafta alebo benzín? Rodinné alebo športové? A to sme ešte nespomenuli to množstvo značiek na trhu a mnohé iné faktory, ktoré Vám do toho vstupovali. Že to nie je jednoduchý výber uznáte aj sami.

Prirovnávať kúpu auta ku kúpe klimatizácie je trošku prehnané, no chceli sme Vám znázorniť, že proces kúpy niečoho, čo Vás bude sprevádzať každý deň niekoľko rokov je trochu zložitejší a je potrebné sa mu venovať. Vybrať si správnu klimatizačnú jednotku do bytu, kancelárie alebo obchodu je veľmi dôležité, pretože klimatizácia sa vo väčšine prípadov inštaluje na pevno a doba jej používania je minimálne 10 rokov a viac. Medzi základné otázky, na ktoré by ste si pri kúpe klimatizácie mali vedieť odpoveď patria:

Kde kupovať klimatizáciu?

Aký výkon má mať klimatizácia?

Od čoho závisí výkon klimatizácie?

Vyberať klimatizáciu podľa hlučnosti?

Klimatizáciu s inverterom alebo bez?

Tepelné čerpadlo – áno alebo nie?

Ak si s odpoveďami neviete rady, nezúfajte a prečítajte si ich na stránke www.dobraklima.sk, kde Vám v článku Ako si vybrať klimatizáciu poradíme, aké faktory je potrebné brať do úvahy, predtým ako si kúpite klimatizáciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *