3 dôvody prečo zvoliť elektrické vykurovanie

23. October 2015 v kategórii Kúrenie    Autor: Martin
  

Vykurovanie je v slovenských domácnostiach jednou z najväčších položiek v kategórii náklady. Uvažovanie o možnostiach úspornejšieho vykurovania je preto namieste. Čoraz častejšie sa začína preferovať elektrické kúrenie. Elektrické vykurovanie je vhodná alternatíva k plynovému či iným druhom kúrenia. Vo viacerých aspektoch je táto voľba aj výrazne efektívnejšia. Aké sú hlavné výhody elektrického vykurovania?

1. Ušetríte značnú časť výdavkov

Samozrejme, pre väčšinu ľudí je rozhodujúce finančné hľadisko. Investičné náklady na elektrické vykurovanie zahŕňajú iba zdroj elektrickej energie a vykurovacie zariadenie. K šetreniu prevádzkových nákladov prispieva možnosť jednoduchej a účinnej regulácie elektrického kúrenia. Medzi najlacnejšie, a zároveň najvýkonnejšie vykurovacie systémy patria elektrické konvektory.

Elektrický konvektor Gabbarón

2. Najkomfortnejší vykurovací systém

S elektrickým vykurovaním je spojený komfort a flexibilita. Elektrické zariadenia sú vyrobené v rôznych tvaroch, veľkostiach či dizajnových prevedeniach. Ich výber ľahko prispôsobíte konkrétnemu usporiadaniu domácnosti, pretože ich môžete ľubovoľne umiestniť aj presúvať. Zárukou pohodlia je aj spomínaná ľahko a presne regulovateľná prevádzka elektrických zariadení.

Elektrický konvektor ADAX NEO

3. Očaria vás jedinečné vlastnosti

Systémy elektrického vykurovania sú pomerne jednoduché aj z hľadiska ovládania a údržby. Obsluhu týchto zariadení hravo zvládnete, nevyžaduje si žiadne špeciálne nadanie. Jednou zo základných vlastností elektrického kúrenia je čistota pri prevádzke, vďaka ktorej si nemusíte robiť starosti s náročnou údržbou. Elektrické vykurovacie systémy majú aj ďalšie výnimočné črty. Prednosťou elektrických radiátorov je okrem úsporného režimu tiež schopnosť rovnomerne rozložiť teplo do celej miestnosti.

Elektrický radiátor Gabbarón

Aké máte skúsenosti s elektrickým vykurovaním? Splnilo vaše očakávania? Vyjadrite sa v diskusii pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *