9 fantastických výhod olejových radiátorov

9. November 2016 v kategórii Kúrenie    Autor: Martin
  

 

Hľadáte alternatívu tradičného kúrenia plynom, ktorá je energeticky výhodnejšia? Efektivitu aj úsporu energie a peňazí vám zabezpečia olejové radiátory.

Tento spôsob vykurovania môže byť až o 30 % účinnejší ako kúrenie plynom! O tom sa oplatí uvažovať, však?

Nástenný olejový radiátor

Ako fungujú olejové radiátory?

Olejové radiátory využijete ako hlavný aj vedľajší zdroj tepla. Hodia sa do akejkoľvek miestnosti. Vyhrejete nimi domácnosť, kanceláriu aj víkendovú chatu.

Olejové vykurovanie využíva elektrickú energiu. Efektivita týchto zariadení spočíva v dlhodobom a rovnomernom vykurovaní priestoru. Elektrická energia ohrieva olejovú kvapalinu vo vnútri radiátora. Jeho konštrukciu prispôsobili tomu, aby uvoľňoval teplo do miestnosti postupne. Ale zároveň plynule.

Konštrukcia olejového radiátora

Tieto výhody pocítite, keď budete kúriť olejovými radiátormi:

1. Olejový radiátor je tichý a vysoko efektívny spotrebič. Ak si vyberiete správny model podľa výkonu, vyhrejete ním akýkoľvek interiér.

2. Dosiahnete s nimi energeticky úspornú prevádzku. Špeciálna olejová kvapalina má schopnosť udržiavať teplo aj bez neustálej spotreby elektrickej energie.

3. To znamená, že olejový radiátor uvoľňuje teplo do miestnosti aj istý čas po vypnutí!

4. Trendom vo výrobe týchto zariadení je šetrenie životného prostredia. Olejové kvapaliny sú ekologické. Neprodukujú žiadne spaliny či iné škodlivé látky. A elektrickú energiu využívajú na 100 %. Neplytvajú ňou.

5. Digitálny olejový radiátor Gabarrón ovládate digitálnym panelom, ktorý umožňuje nastavenie viacerých užitočných funkcií. Ak ich nastavíte správne, môžete si znížiť náklady na vykurovanie až o 30 %. Na digitálnom paneli si zvolíte teplotu a režim prevádzky.

6. Zariadenie disponuje zabudovaným termostatom, ktorý presne meria teplotu v miestnosti. Radiátor sa vďaka nemu neprehreje. Počas prevádzky si udržuje čo najnižšiu teplotu povrchu. Bráni tak popáleninám a znižovaniu vlhkosti vzduchu. Ďalšou zabudovanou technológiou je automatická regulácia spotreby elektriny.

7. Hliníkový povrch radiátora ošetrili špeciálnym náterom, ktorý je trvalý a vodotesný. Slúži na to, aby zariadenie uvoľňovalo teplo do priestoru sálaním a prúdením.

8. Olejové radiátory vám neprinesú takmer žiadne starosti. Nepotrpia si na prehnanú starostlivosť. Majú dlhú životnosť, nevyžadujú si zvláštnu údržbu a ľahko ich vyčistíte.

9. Radiátory buď umiestnite na stenu, alebo ich môžete ľubovoľne presúvať z miestnosti do miestnosti na kolieskach. Montáž na stenu je veľmi jednoduchá vďaka praktickým držiakom.

Olejový radiátor

Prečo je lepšie vybrať si drahší radiátor?

Na trhu s olejovými radiátormi platí to, čo v iných odvetviach. Za kvalitu sa platí viac. A zároveň kvalita sa vždy viac oplatí.

Kvalitnejšie olejové radiátory sú drahšie. Ale majú aj lepší výkon a vyhrejú väčšiu miestnosť. Vykurujú efektívnejšie a ekologickejšie. A vďaka viacerým užitočným funkciám sú aj úspornejšie ako lacné radiátory.

Jednotlivé modely sa líšia nielen výkonom, ale aj rozmermi a hmotnosťou. Čím výkonnejšie zariadenie, tým väčšie a ťažšie. Ale každý model jednoducho prispôsobíte svojmu interiéru.

Za kvalitnejší olejový radiátor teda zaplatíte viac. Ale len jednorazovo, pri jeho kúpe. Prevádzkové náklady už budú nižšie ako pri lacných zariadeniach. Čo z toho vyplýva? Vyberte si radšej drahší radiátor a tešte sa z jeho úspornej prevádzky.

Kúpiť olejový radiátor

Uvažujete nad vykurovaním olejovými radiátormi? Alebo už s nimi máte skúsenosti? Podeľte sa o ne v diskusii pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *