Adax NEO a jeho podoby

7. September 2016 v kategórii Kúrenie    Autor: Zuzana
  

ADAX NEO 2 NLElektrické konvektory Adax NEO predstavujú populárnu nórsku vykurovaciu techniku. Sú tenké, elegantné a nadčasové. Poskytujú teplo a zároveň energetickú úspornosť.

Výhody

Panely premieňajú elektrické napätie na teplo prostredníctvom kovovej vykurovacej vložky. Funguje aj pri nižších teplotách, takže spotrebuje menej elektrickej energie. Ak používate tradičné ohrievače, Adax spotrebuje o tretinu menej kWh za hodinu.

Štandardom vyhrievacích panelov Adax je zabudované denné a nočné redukovanie teploty. S touto funkciou ušetríte až 25 % na spotrebe energie. Elektrické riadenie vyhrievacieho panelu vyhodnotí teplotu v miestnosti. Vykurovacia vložka začne hriať až keď to bude potrebné. Priebežne sa zapína a vypína. V prevádzke je asi 20 sekúnd za minútu, takže miestnosť v pravidelných intervaloch ohrieva.

Vykurovanie konvektorom je bezpečné, spoľahlivé a úsporné. Navyše nepotrebuje servis a údržbu. Stačí panel priskrutkovať na stenu a zapojiť do zásuvky. Displej vám ukáže teplotu v miestnosti a červená LED dióda zas to, či panel v danej chvíli vykuruje.

Adax NEO NP

Adax NEO NP

Rozdiely v označeniach NP, NL, NEO a NEO 2

Panely s označením NP a NL sa vo vlastnostiach od seba nelíšia. Jediný rozdiel je v rozmeroch. Panely s označením NP sú širšie a dlhšie. Tie s označením NL sú užšie a dlhšie.

Adax NEO sa môže umiestniť iba na stenu. Vyrába sa v 4 rôznych farebných prevedeniach – bielej, striebornej, červenej a čiernej. Adax NEO 2 sa dá umiestniť na stenu alebo na podlahu vďaka stojanu. Je dostupný len v bielom prevedení. Má špeciálne upravený povrch tak, aby voda nespôsobovala žiadne riziko. Preto je vhodný do kúpeľní a WC.

Na čo dať pozor pri výbere

Adax NEO 2 NL

Adax NEO 2 NL

  1. Pri výbere si predovšetkým vypočítajte potrebný výkon konvektora.

objem miestnosti x 35 = výkon  (zaokrúhľovať nahor)

  1. ADAX NEO je nutné napájať permanentným zdrojom napätia. Ale je možné využitie napájania v nízkej tarife (NT) , ktoré je určené pre elektrifikované odberné miesta s pevne inštalovanými priamovýhrevnými spotrebičmi na vykurovanie, kde je napájanie v nízkej tarife poskytované v celkovej dĺžke trvania minimálne 20 hodín. Počas výluky všetky nastavenia konvektora zostanú uložené v pamäti 12 hodín. V prípade , že využijete možnosť napájať konvektory prostredníctvom napájacieho prúdu v nízkej tarife ušetríte ďalšie prostriedky za elektrickú energiu.
  2. Zvážte, či chcete konvektor uchytiť na stenu alebo ho mať v stojane na podlahe. Či ho umiestnite do kúpeľne alebo do spálne.
  3. Vyberte si farbu Adax NEO, ktorá vám bude ladiť alebo kontrastovať so zariadením.

Objednať Adax Neo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *