3 efektívne typy ohrevu, ktoré odlišujú dizajnové radiátory

10. April 2017 v kategórii Kúrenie    Autor: Martin
  

 

Dizajnové radiátory si vás získajú úžasnou kombináciou užitočnosti a vkusu. Už ich nemusíte skrývať. Moderný radiátor je bytovým doplnkom, ktorý dokonale zladíte s interiérom. Fádne vykurovacie telesá sú minulosťou.

Aj české dizajnové radiátory HotHot Exclusive perfektne oživia vašu domácnosť. Sú nielen pekné, ale tiež kvalitné. Spoľahlivo vyhrejú každú miestnosť. A rovnako spoľahlivo do každej zapadnú.

Tieto radiátory sa nelíšia len farbou, tvarom a povrchom. Odlišuje ich aj typ ohrevu. Aj v tomto smere si môžete vybrať radiátor, ktorý vám najviac vyhovuje.

Dizajnové radiátory HotHot Exlusive majú 3 typy ohrevu:

  • vodný,
  • elektrický,
  • kombinovaný.

Ktorý typ je pre vás najvhodnejší? Vodný radiátor využijete, keď máte zavedené rozvody na vykurovanie domu. Elektrický radiátor sa hodí na doplnkové kúrenie. Kombinovaný radiátor spája vodný a elektrický ohrev a najviac vynikne mimo vykurovacej sezóny.

Dizajnový radiátor

Elektrický radiátor ako doplnkový zdroj

Potrebujete doplniť podlahové kúrenie? Alebo vám nestačí hlavný zdroj vykurovania? Vyberte si dizajnový radiátor s elektrickým ohrevom. Môžete ho použiť v kúpeľni, garáži, ale aj v iných miestnostiach so zásuvkou 230V. Stačí dodržať zopár jednoduchých zásad:

  • radiátor v kúpeľni nainštalujte tak, aby ste naň z vane alebo sprchy nedosiahli,
  • namontujte ho aspoň 25 cm od zeme (kvôli regulátoru a vykurovacej tyči),
  • regulátor namontujte vo zvislej polohe s prívodom zdola.

Ku každému elektrickému radiátoru dostanete elektrickú vykurovaciu tyč a regulátor Mini (štandardný regulátor s termostatom) alebo Forte (dizajnový regulátor s termostatom) podľa vášho výberu.

Dizajnový radiátor

Kombinovaný ohrev na úvod a záver sezóny

Kedy využijete dizajnový radiátor s kombinovaným ohrevom? Na začiatku a konci vykurovacej sezóny. Vonku je celkom chladno, ale vykurovať naplno nepotrebujete.

Kombinovaný typ spája vodný a elektrický ohrev, pričom obidva fungujú samostatne. Hodí sa hlavne do predsiene a kúpeľne.

Súčasťou každého kombinovaného radiátora je vykurovacia tyč, regulátor podľa vášho výberu a doplnok, vďaka ktorému pripojíte radiátor do vykurovacej sústavy. Pri inštalácii zariadenia dodržte rovnaké zásady ako pri elektrickom type ohrevu a riaďte sa pokynmi v priloženom návode.

Dizajnový radiátor

Ktorý typ ohrevu vám najviac vyhovuje? Podeľte sa o svoj názor v diskusii pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *