Dizajnové radiátory namiesto zrkadiel a obrazov? Objavte ich čaro

7. April 2017 v kategórii Kúrenie    Autor: Martin
  

Doba bielych radiátorov už pominula. Vykurovacie telesá sú dnes plnohodnotným bytovým doplnkom. Pohodlne ich zladíte s každým interiérom.

Ich hlavnou funkciou zostáva ohriať vašu domácnosť. Avšak spĺňajú aj moderné požiadavky na štýl bývania. Dizajnové radiátory na mieru od českého výrobcu HotHot Exclusive sa vám dokonale prispôsobia.

Dizajnový radiátor

Užitočnosť sa prekrýva s dizajnom

Tradičné radiátory nepôsobia príliš atraktívne. Aj preto sa často snažíme, aby neboli veľmi na očiach. A podľa toho rozmiestnime nábytok.

Robíte to tak aj vy? Vďaka dizajnovým radiátorom už nemusíte. Práve naopak. Spravíte všetko preto, aby čo najviac vynikli.

Veľkou výhodou je, že ich farebne zladíte s interiérom. Stačí si vybrať typ radiátora, ktorý sa vám domov hodí. A máte istotu, že zapadne. Farebne aj štýlovo. Navyše, perfektne osvieži a ozvláštni vašu domácnosť.

Dizajnový radiátor na výšku

Farba, povrch a tvar sú na vás

Rôzne farby radiátorov oceníte napríklad pri zariaďovaní detskej izby. Do dievčenskej izby môžete namontovať ružové alebo fialové radiátory. Do chlapčenskej dáte modré.

Okrem farby si vyberiete aj typ povrchu, ktorý sa vám najviac pozdáva. Zaujímavé sú hladké a lesklé odtiene, ale možno vám vyhovuje skôr textúrovaný radiátor. Údržba je pri všetkých povrchoch nenáročná a prakticky rovnaká. Stačí ich pretrieť švédskou utierkou.

Do kúpeľne sa výborne hodia chrómové radiátory. Bytový dizajnér vás za ne určite pochváli. Ale musíte zvážiť, či vám neprekážajú ich energetické obmedzenia. Chróm totiž znižuje výkon radiátora až o 30 %. Preto uvažujte o nerezových alebo sklenených radiátoroch.

Ďalším faktorom, na ktorý treba myslieť pri výbere dizajnového vykurovacieho telesa, je jeho tvar. Radiátory HotHot Exclusive sú k dispozícii v hranatom aj oblom prevedení, na šírku aj na dĺžku.

Sklenený dizajnový radiátor

Radiátor ako obraz či zrkadlo?

Dizajnové radiátory neslúžia len na vykurovanie. Niektoré typy vás svojím využitím naozaj prekvapia.

Typickým príkladom sú radiátory s potlačou. Môžete si vybrať potlač s vlastným motívom! Teleso potiahneme špeciálnou odolnou fóliou, na ktorej bude napríklad vaša rodinná fotka z dovolenky. Svojich priateľov poriadne prekvapíte, keď im poviete, že sa nepozerajú na obraz, ale na radiátor. Určite súhlasíte, že takéto vykurovacie teleso spĺňa definíciu moderného bytového doplnku.

Dizajnový radiátor s potlačou

Radiátory so zrkadlom môžete umiestniť do predsiene, spálne aj ďalších miestností. Táto unikátna kombinácia vám umožní ušetriť časť priestoru. Zíde sa vám aj vtedy, keď si zariaďujete priestor podľa feng šuej. A keď na radiátor pridáte chrómové háčiky, vznikne vešiak, ktorý vám v zime príjemne zohreje oblečenie.

Dizajnový radiátor zrkadlo

V domácnosti využijete aj LED radiátory. Sú vybavené osvetlením, ktoré podľa potreby kedykoľvek zapnete a vypnete. Na prednom skle sa nachádza displej. Zobrazuje čas, teplotu, vlhkosť a intenzitu LED svetla.

14 farebných tipov pre váš radiátor

Jednou z hlavných výhod dizajnových radiátorov je farebnosť. To ste z predošlých riadkov určite pochopili.

Ale ako zvoliť správnu farbu vykurovacieho telesa? Jasné, môžete ju jednoducho zladiť s interiérom. No ak prerábate byt, alebo zariaďujete nový, inšpirujte sa našimi farebnými tipmi:

  • pri maľovaní použite neutrálne farby, ku ktorým ľahko dopasujete zariadenie,
  • miestnosť zariaďujte v 2-3 farbách,
  • svetlé odtiene pridávajú svetlo, tmavé naopak,
  • na radiátory sa hodia aj výrazné farby,
  • pri výbere radiátora vychádzajte z farby stien.
  • bielu kombinujte so sýtymi a tmavými odtieňmi
  • žltá čiastočne nahradí slnečné svetlo
  • oranžová zvyšuje chuť do jedla
  • ružová vynikne v spálni alebo detskej izbe
  • červená vyzerá dobre na doplnkoch
  • fialová sa hodí do spálne
  • modrá vytvára pokojné a priaznivé prostredie
  • tmavý odtieň zelenej pôsobí luxusne
  • čierna je ideálna na zvýraznenie okolitých farieb

Pozri viac…

Čím vás dizajnové radiátory najviac zaujali? Napíšte nám do komentárov pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *