Mrznete v kancelárii a váš šéf to nerieši? Tu je niekoľko zlepšovákov, ako aj napriek tomu ostať v teple

6. November 2017 v kategórii Kúrenie    Autor: Martin
  

 

Chlad v kancelárii patrí k najčastejším sťažnostiam zamestnancov. Šéfovia síce radi šetria na kúrení, ale každému sa vyhovieť nedá. Kým vy sa chvejete, váš kolega vníma nastavenú teplotu ako ideálnu.

Súvisí to aj s rozdielnymi telesnými teplotami mužov a žien. Ženy zvyknú produkovať menej telesného tepla a zahrejú sa pomalšie ako muži.

Aj vy sa môžete dostať do situácie, že vám chlad nedovolí sústrediť sa na prácu. Potom nestíhate a nervozita na pracovisku rastie. To ani zďaleka nie sú podmienky na efektívny pracovný výkon.

Hlavne pre ženy platí, že produktivita v chladnej miestnosti klesá. Namiesto pracovných povinností riešite to, ako sa aspoň na chvíľu zahriať.

Tieto argumenty vysvetlite šéfovi. Alebo niekomu inému, kto je zodpovedný za teplotu v kancelárii. Nič nepokazíte, keď ho slušne požiadate o zvýšenie teploty.

Ale ak vás odmietne, alebo teplotu zvýši len nepatrne a vám to nestačí, stále si môžete pomôcť našimi tipmi. Vyskúšajte týchto 9 zlepšovákov a udržte sa v príjemnom teple.

Konvektor Vigo

1. Hýbte sa

8-hodinové sedenie za počítačom vás nezohreje. Prejdite sa po kancelárii alebo po budove, zdolajte zopár schodov. Rozprúdite krv v tele a takáto pauza od práce vám určite padne vhod.

Podľa štúdií udržíte mozog v plnej koncentrácii len 25 minút. Potom sa choďte na chvíľu prejsť.

2. Doprajte si teplé jedlá a nápoje

Teplá polievka zahreje celé telo. Dokonca si popri jedení môžete zohriať prsty na rukách. Ráno a počas dňa by ste mali vypiť aj teplú kávu alebo čaj. Prípadne horúcu čokoládu.

3. Používajte stolový ohrievač

Malé stolové ventilátory fungujú aj ako ohrievače. Nastavíte si požadovanú teplotu a máte postarané o prísun teplého vzduchu.

Takýto ohrievač odoberá elektrinu, preto by ste jeho použitie mali konzultovať so šéfom. A dúfať, že vám ho povolí.

ventilátor v kancelárii

4. Pridajte vrstvy oblečenia

Určite nechcete vyzerať ako snehuliak v kancelárii. Ale keď je vám raz chladno, treba sa tomu prispôsobiť. Bez ohľadu na to, že ste v interiéri.

Pomôže vám teplý sveter a šál. Praktická je aj ľahká vetrovka. V hrubej bunde alebo zimnom kabáte by sa vám pracovalo nepohodlne.

Vhodným doplnkom oblečenia je šatka, deka alebo iná prikrývka. Možno si kolegovia pomyslia, že to preháňate a chvíľu na vás budú čudne pozerať. Ale to by pozerali aj vtedy, keby ste sa celý deň triasli od zimy.

5. Noste rukavice bez prstov

Rukavice bez prstov vám zahrejú dlane. A zároveň neobmedzia schopnosť písať na klávesnici a ovládať dotykový displej. Na trhu nájdete aj rukavice, ktoré vyhrievate cez USB.

Existujú tiež vyhrievané klávesnice a myšky. Sálajú teplo na vaše prsty. Ak trávite celý deň za počítačom, určite oceníte takúto pomoc.

6. Pustite si na ruky prúd horúcej vody

Pri každej návšteve kúpeľne si opláchnite ruky čo najteplejšou vodou. Je to výborný spôsob, ako si zahriať dlane a prsty. Ale s teplotou vody to neprežeňte, aby pre vás nebola príliš horúca.

7. Používajte veľké slúchadlá na uši

Keď mrznete, uši patria k najchladnejším miestam na tele. Veľké slúchadlá ich ochránia pred studeným vzduchom a prirodzene zohrejú.

Navyše, vďaka slúchadlám dáte kolegom jasný signál, že pracujete a nemajú vás rušiť. A zbavíte sa ich otravných sťažností na chladnú kanceláriu.

veľké slúchadlá na uši

8. Noste vyhrievané papuče

Chystáte sa na stretnutie s klientom? Vyhrievané papuče asi nebudú najlepší nápad. Ale keď len sedíte za stolom, obujte si ich a vaše nohy pocítia vytúžené teplo.

Dnes už tieto špeciálne papuče nemusíte nahrievať v mikrovlnke. Dobijete ich aj cez USB.

9. Vychutnajte si slnečné lúče

Ak vonku svieti slnko, zabudnite na zatiahnuté rolety a žalúzie. Prirodzené teplo slnečných lúčov sa oprie do okien a pomôže vyhriať studenú kanceláriu.

Sedíte na mieste, ku ktorému sa slnečné svetlo nedostane? Spravte si krátku prestávku a utekajte sa vyhriať k oknu.

slnečné svetlo v kancelárii

Máte ďalšie tipy, ako sa príjemne zohriať v chladnej kancelárii? Napíšte ich do komentárov pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *