Elektrický konvektor Vigo vám ukáže, koľko energie práve odoberá

22. September 2017 v kategórii Kúrenie    Autor: Martin
  

 

Elektrické ohrievače vykurujú bezpečne, pohodlne a efektívne. Elektrinu premieňajú na teplo bez energetických strát a využívajú ju na 100 %. Presne takto fungujú aj konvektory Vigo s digitálnym ovládaním.

Vigo v sebe spája výkonné kúrenie a elegantný dizajn, ktorý ľahko zapadne do vašich predstáv. Pri správnom používaní vydrží až 10 rokov. Jeho pravidelná údržba nie je nutná.

Toto vykurovacie zariadenie dostanete v 6 farbách a s 5 výkonmi. Jednotlivé modely sa hodia do miestností s rozlohou 3 až 28 m2. K dispozícii je aj model s výkonom 2 500 W.

Elektrický konvektor Vigo spoľahlivo vyhreje domácnosti, chaty, kancelárie, obchody či iné priestory. Neobsahuje ventilátor, takže ho pri práci takmer nepočujete.

Elektrický konvektor Vigo

Vigo šetrí elektrinu a neprehreje sa

Vysokú efektivitu konvektorov Vigo zabezpečuje elektronická riadiaca jednotka. Keď nastavíte požadovanú teplotu v miestnosti, jednotka sleduje teplotu okolia. Počká, kým dosiahne stanovenú hodnotu a okamžite začne šetriť energiu.

Elektronický termostat bráni súvislému chodu ohrievača, čím zvyšuje jeho účinnosť. Vďaka tejto funkcii neminiete viac elektriny, ako konvektor reálne premení na teplo.

Zariadenie vyčnieva z radu aj špeciálnou konštrukciou a tvarom vykurovacieho telesa. Ohrievací článok v tvare X z povrchovo upraveného hliníka umožňuje pohodlný a rovnomerný prísun tepla do miestnosti. Spodné otvory konvektora nasávajú studený vzduch od podlahy. Ten prechádza cez vykurovacie teleso, ktoré ho zahreje a vypustí cez mriežku na prednej strane ohrievača.

Povrchová teplota hliníkového vykurovacieho článku nikdy neprekročí 225 °C. Konvektor Vigo je preto ideálny pre alergikov a astmatikov. Vyhnete sa vďaka nemu zápachu, ktorý cítiť pri spaľovaní prachu.

Mechanický termostat konvektora bráni jeho prehriatiu. Ihneď prestane vykurovať, keď spomínané mriežky na prednom paneli zablokujú rôzne predmety – napríklad textil. V prípade prehriatia sa vypne tiež elektronická riadiaca jednotka. Podobný systém chráni konvektor aj proti striekajúcej vode.

Ohrievač Vigo umiestnite na stenu alebo ho namontujte ako voľne stojaci pomocou stojana. Príslušenstvo na inštaláciu nájdete v balení.

Konvektory Vigo e-shop

Konvektor Vigo

Sledujte aktuálny odber energie

Zaujímavou funkciou na digitálnom displeji je indikátor spotreby energie. V reálnom čase vidíte, koľko elektriny konvektor práve spotrebúva. Keď dosiahne nastavenú teplotu, obmedzí výkon a začne šetriť odber energie. Jas digitálneho displeja sa v noci sám zníži, aby nenarušil kvalitu vášho spánku.

Na ovládacom paneli si naprogramujete časovač zapnutia (max. 48 hodín) a časovač vypnutia (max. 8 hodín). Čo v prípade, že vypadne prúd? Nemusíte robiť vôbec nič. Zariadenie si zapamätá údaje v časovači a bude sa nimi ďalej riadiť.

Návrhári konvektora Vigo mysleli aj na detskú poistku. Rodičovský zámok bráni náhodnému stláčaniu tlačidiel, ktoré by ohrozilo správny chod zariadenia. Okolo konvektora tak môžu veselo pobehovať aj vaše ratolesti. A vy máte istotu, že sa im ani ohrievaču nič nestane.

Elektrický ohrievač Vigo

Ktoré výhody elektrického konvektora Vigo vás zaujali najviac? Píšte do komentárov pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *