Obhliadka: najdôležitejší krok pred montážou klimatizácie

12. June 2018 v kategórii Servis a montáž klimatizácie    Autor: Michaela
  

 

Možno sa pýtate, čo je také zložité na výbere klimatizácie. Stačí predsa vedieť rozmer miestnosti, tomu prispôsobiť výkon, zvoliť značku a hotovo.

Je to však omnoho precíznejší a dôležitejší proces, ako sa na prvý pohľad zdá. Ide o dlhodobú investíciu a každú dlhodobú investíciu treba podrobne naplánovať. Klimatizácia nestojí pár eur. Keď už investujete väčšiu sumu peňazí, vaším cieľom určite nie je rozpačitý dojem a nespokojnosť.

Väčšina našich klientov nás najprv kontaktuje písomne s požiadavkou cenovej ponuky. Zašlú nám rozmer miestnosti, prípadne pôdorys nehnuteľnosti a preferovanú značku.

Z uvedených informácií sa dá predpokladať, koľko to celé bude stáť. Aj my si vieme spraviť určitú predstavu, kde klimatizáciu umiestnime. Ale práve obhliadka zaistí bezproblémovú montáž.

Obhliadka je dôležitý a nevyhnutný krok

Technik, ktorý si príde pozrieť priestor, v ktorom by ste chceli klimatizáciu umiestniť, by už mal mať v oku, kde to bude ideálne. Nie je nič horšie, ako zle umiestnená klimatizácia. Klíma by mala fúkať chlad voľne do priestoru a určite nie priamo na osoby, ktoré sa v miestnosti nachádzajú.

Máte v domácnosti veľké presklené okná a celý príbytok orientovaný tak, že vám do miestnosti celý deň praží prudké slnko? Potrebujete iný výkon prístroja ako v miestnostiach, do ktorých slnko celý deň nezasvieti. Faktorov, ktoré vplývajú na výkon klimatizácie, je naozaj veľa. Preto si vyžadujú odbornú konzultáciu.

Rovnako dôležité je miesto pre vonkajšiu jednotku, bez ktorej by vnútorná jednotka nemohla fungovať. Medzi obomi jednotkami vedú rozvody chladu. Ak sú v lište, sú viditeľné. Veľa klientov sa obáva, že práve tieto lišty im poškodia estetickú stránku priestoru. Tieto obavy sú úplne zbytočné, pretože rozvody sa dajú schovať priamo do steny. Všetko je o dohode.

Lišty

  

Zasekanie do steny

Skúsený technik zaistí bezproblémovú montáž

Technik vám podrobne vysvetlí, ako bude montáž prebiehať. Upozorní vás na všetko dôležité, dohodne s vami umiestnenie jednotiek a odpovie vám na prípadné otázky. Okrem konzultácie si priestor zvyčajne aj odfotí, pretože takto zaznamená, kde budeme klímu montovať a či na montérov nečakajú sťažené podmienky.

Po celkovej obhliadke vám technik vyberie niekoľko možností klimatizácií, ktoré sú pre vašu domácnosť najvhodnejšie. Vašou úlohou je vybrať si značku, prípadne cenovú kategóriu. Keď je všetko pripravené, prichádza na rad dohoda o termíne montáže a môžete sa tešiť na deň D. 🙂

Obhliadka u nás je bezplatná a k ničomu vás nezaväzuje. Ak váhate, väčšinou vám dodá istotu, že klimatizácia je naozaj dobrá voľba. Vždy si dobre zvážte firmu, ktorú si vyberiete a hlavne prístup, ktorý aj vďaka obhliadke vycítite. Vopred sa vyhnete komplikáciám.

Objednať montáž

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *