Údržba dizajnových radiátorov: starostlivosť (takmer) bez námahy

13. April 2017 v kategórii Kúrenie    Autor: Martin
  

 

Dizajnové radiátory očaria všetkých, ktorí chcú obohatiť svoju domácnosť o zaujímavé bytové doplnky. Tieto vykurovacie telesá presne zapadnú do vášho štýlu bývania. Prispôsobíte si ich farbu, materiál či tvar.

Čo je ďalšou výhodou radiátorov HotHot Exclusive? Spoľahlivo slúžia aj bez toho, aby ste sa o ne prehnane starali. Nemusíte strácať čas zbytočným upratovaním. Dizajnové radiátory si nevyžadujú zdĺhavú údržbu.

Dizajnový radiátor

Vystačíte si so švédskou utierkou

Vonkajšia údržba radiátorov je veľmi rýchla. Vôbec vám nepredĺži upratovanie. Radiátory si stačí všimnúť pri utieraní prachu a pretrieť ich. Použite na to osvedčenú švédsku utierku, ktorú predtým navlhčíte vo vlažnej vode.

Naopak, určite sa vyhnite chemickým prostriedkom. Len utrite prach a dizajnové radiátory budú naďalej vyzerať dobre.

Prečo je dôležité, aby boli radiátory čisté? Ak si zariaďujete domácnosť podľa feng šuej, dbáte na to, ako sa doma cítite. Poriadok a čistota by mali vládnuť v celom interiéri. Špeciálne v okolí vchodových dverí. Prvý pocit po vstupe do bytu či domu totiž vplýva na celé naše vnímanie priestoru.

Princípy feng šuej je vhodné brať do úvahy, keď si vyberiete dizajnový radiátor so zrkadlom. Je to jeden z bytových doplnkov, ktorým si skrášlite vchod do domácnosti. Čistým zrkadlom dokážete pozitívne ovplyvniť energiu čchi a správne ju nasmerovať.

Dizajnový radiátor

Odvzdušnený radiátor vykuruje efektívnejšie

Vnútorná údržba dizajnového radiátora je najvhodnejšia mimo vykurovacej sezóny. Ideálne tesne pred jej štartom alebo v lete. Venujte radiátoru trochu času a v zime sa môžete tešiť na efektívne kúrenie. Nezanedbajte vnútornú údržbu a ušetríte peniaze za prevádzkové náklady.

Vykurovacie telesá HotHot Exclusive je nutné odvzdušňovať. Vzduch v radiátore bráni prúdeniu vody a znižuje výkonnosť kúrenia. Môže spôsobovať aj hluk.

Odvzdušnením sa zbavíte prebytočného vzduchu a prispejete k efektívnosti vykurovania. Je to jednoduchý proces, ktorý vám zaberie len pár minút.

Stačí opatrne pootočiť odvzdušňovacím ventilom a vypustiť nahromadený vzduch z radiátora. Potrebujete na to nádobku, do ktorej zachytíte vytekajúcu vodu. Dajte si pozor na znečistenie steny, podlahy alebo koberca. Voda vo vykurovacích telesách je vždy špinavá a nepríjemne zapácha.

Keď z radiátora začne tiecť voda, otočíte odvzdušňovací ventil do pôvodnej polohy. Vnútorná údržba je tým hotová. Dizajnový radiátor ste pripravili na to, aby vás počas zimných mesiacov príjemne zahrial.

Dizajnový radiátor

Podarilo sa vám zefektívniť vykurovanie správnou údržbou radiátora? Podeľte sa o svoje skúsenosti v diskusii pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *