Úroveň kyslíka je pre vaše telo dôležitá. Ako si ju doma zvýšite?

9. July 2018 v kategórii Zdravý vzduch    Autor: Martin
  

 

Ľudské telo si neuchováva kyslík. Preto ho musí neustále dopĺňať dýchaním. Čím aktívnejšie telo, tým viac kyslíka potrebuje. A keď máte viac kyslíka, schopnosti vášho tela rastú.

Vnútorné znečistenie vzduchu môže byť väčšie ako vonkajšie. Znečistené ovzdušie zvyčajne spôsobuje vážne zdravotné problémy. V takom vzduchu prežijú toxické látky, ktoré znepríjemňujú dýchanie.

Dýchanie čerstvého vzduchu znižuje pravdepodobnosť, že prídete do styku s nebezpečnými toxínmi. Preto si doma vytvorte zdravé prostredie. A začnite od vzduchu.

Kyslík a jeho význam pre ľudské telo

Kvalita vnútorného vzduchu má významný vplyv na ľudské zdravie. Hlavne pre ľudí, ktorí každý deň trávia veľa času vo svojich domovoch. Pracujúci dospelí sú doma najviac v spálni, deti vo svojich izbách.

Vďaka zvyšovaniu hladiny kyslíka v domácom vzduchu sa môžete cítiť živšie. Zaberá aj ako prevencia bolesti hlavy a respiračných ochorení. Najlepšie urobíte, keď pridáte kyslík do svojho vzduchu prirodzene.

Kyslík môže posilniť imunitný systém. Dokáže to obyčajná prechádzka na čerstvom vzduchu. Nahradíte ju tým, že budete dýchať čerstvý vzduch doma.

Vôňa čerstvého vzduchu odbúrava stres a zvyšuje hladinu šťastia. Za to môže vôňa rastlín a stromov. Takéto účinky majú ruže, borovice, levandule, jazmín či vôňa čerstvo pokosenej trávy.

Trávenie času na zdravom vzduchu zvyšuje energiu u 90 % ľudí. Nabudúce tak nemusíte siahnuť po šálke kávy či energetickom nápoji. Pustite si dnu trochu prírody.

vetranie

Zvýšte si domácu úroveň kyslíka prirodzeným spôsobom

Doma si veľmi jednoducho zvýšite hladinu kyslíka vo vzduchu. Zlepšíte jeho prúdenie v ovzduší, schopnosť tela prijať kyslík a efektívne ho využiť.

Ako na to?

  • Vetrajte

Otvorte okná. Je to bežný a rýchly spôsob, ktorý si nevyžaduje žiadnu námahu. Problém môže nastať iba v prípade, že žijete v oblasti so znečisteným vzduchom. Vtedy vám pomôže čistička vzduchu.

  • Pestujte izbové rastliny

Prijímajú oxid uhličitý a vylučujú kyslík. Presne tak, ako to potrebujú ľudia. Je to výborná cesta, ako zvýšiť úroveň kyslíka v domácnosti a vyčistiť vzduch. Rastliny pridávajú kyslík a vlhkosť do vzduchu v interiéri a odstraňujú toxické látky. Sú vhodné na čistenie a okysličovanie domáceho vzduchu a zvyknuté rásť v prostredí so slabým svetlom. Niektoré produkujú kyslík aj v noci.

svokrin jazyk

  • Cvičte

Aj krátke cvičenie pomôže zlepšiť dýchacie schopnosti. Dychová frekvencia sa zvyšuje a prehlbuje pľúca, ktoré tak môžu prijať viac kyslíka.

  • Meditujte

Denná meditácia alebo len obyčajné tiché sedenie, pri ktorom sa sústredíte na dýchanie a niekoľko minút budete zhlboka dýchať, má veľké výhody. Pomôže vám bojovať so stresom a zlepšiť príjem kyslíka.

  • Dodržujte pitný režim

Pite viac vody. Obsahuje kyslík a jej pravidelné dopĺňanie zvýši množstvo kyslíka v tele.

  • Jedzte potraviny bohaté na železo

Strava výrazne vplýva na hladinu kyslíka v tele. Jedlá bohaté na železo ju prirodzene zvyšujú. Mäso, hydina, ryby, strukoviny a zelená listová zelenina zmierňujú nedostatok železa a zvyšujú hladinu kyslíka v krvi.

listová zelenina

  • Používajte menej soli

Strava s nízkym obsahom sodíka môže viesť k zvýšenému okysličovaniu obličiek a krvi.

  • Vysaďte stromy

Máte rodinný dom? Stromy vytvárajú značné množstvo kyslíka. To viete už od základnej školy. Do domu tak prenikne viac kyslíka cez otvorené okná a stromy zvýšia hodnotu a atraktivitu vášho pozemku.

Ako zvyšujete úroveň kyslíka v domácnosti? Podeľte sa o skúsenosti do komentárov pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *