Časté otváranie dverí prináša tepelné straty. Vzduchová clona ich zníži až o 85 %

29. October 2018 v kategórii Kúrenie    Autor: Martin
  

 

Koľko teplého vzduchu stratíte, keď sa u vás neustále otvárajú a zatvárajú vstupné dvere? Možno si ani neuvedomujete, ako tieto straty znižujú energetickú účinnosť. A že môžu mať negatívny dosah na zdravie vašich zamestnancov.

Čo s tým? Tepelné straty efektívne obmedzíte vzduchovými clonami. Tieto zariadenia oddeľujú vnútorné a vonkajšie prostredie pomocou neviditeľného prúdu vzduchu.

vzduchová clona

Bariéra, ktorá šetrí energiu

Že ste už o vzduchových clonách počuli a zdajú sa vám zbytočné? Potom vám ostáva len zmieriť sa s energetickými stratami a predraženým kúrením či chladením. Vzduchové clony vytvárajú príjemnú vnútornú klímu a bariéru medzi rôznymi teplotnými zónami. Bez toho, aby blokovali prístup osobám alebo vozidlám.

Princíp, na ktorom zariadenie funguje, je rovnaký v letnom aj zimnom období. V zime chráni vnútorný priestor budovy pred chladným vonkajším vzduchom. V lete bráni prenikaniu teplého vzduchu do klimatizovaného prostredia. Okrem šetrenia energie prináša ďalšie výhody: nepustí dnu prach, špinu či otravný hmyz. Niektoré clony využijete aj ako lokálny vyhrievací systém.

O koľko znížite tepelné straty vďaka vzduchovej clone? Až o 75 – 85 %.

Výrobcovia nemyslia len na funkčnosť tohto zariadenia, ale aj na dizajn. Aby vzduchové clony mohli byť na očiach a nekazili dojem moderného priestoru, kladú dôraz na estetický vzhľad, tvar a nižšiu úroveň hluku.

vzduchové clony

Kde využijete vzduchové clony?

Vzduchové clony využijete hlavne v komerčných budovách a prevádzkach. Dochádza v nich k častému otváraniu a zatváraniu vstupných dverí.

  • obchodné centrá
  • zdravotnícke zariadenia
  • hotely
  • reštaurácie
  • letecké hangáre
  • trafiky (nad okienkom)

Clonu môžete nainštalovať priamo do podhľadu vo vstupných priestoroch. Viditeľný spodný panel farebne upravíte a zariadenie dizajnovo začleníte do interiéru.

Aby ste využili všetky výhody, na výber máte rôzne veľkosti, výkony a typy ohrevu.

Ako bojujete s tepelnými stratami vo vstupných priestoroch? Napíšte nám do komentárov pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *