5 výhod mobilnej klimatizácie

8. August 2018 v kategórii Klimatizácie    Autor: Martin
  

 

Letné horúčavy dokážu znepríjemniť život. Napriek tomu stále veľa ľudí pochybuje o užitočnosti klimatizácie. Nejako tie teploty vydržíme, povedia si.

Klimatizácia je dlhodobá investícia. Práve preto zaberie dosť času, kým sa pre ňu definitívne rozhodnete. Potrebujete sa konečne rozhýbať? Možno vás osloví mobilná klíma.

Kde všade ju môžete použiť?

  • byt
  • dom
  • kancelária
  • malý sklad

Prenosná klimatizácia sa od tej klasickej líši na niekoľkých úrovniach. Prečítajte si viac o jej hlavných výhodách.

prenosná klíma

1. Žiadna montáž

Mobilnú klimatizáciu nemusíte inštalovať. Spustíte ju aj bez pomoci profesionálneho technika. Nevyžaduje si žiadne stavebné úpravy, ktoré sú bežné pri montáži klasickej klímy.

Aktuálny vzhľad svojho bytu, domu či kancelárie potrebujete brať do úvahy len vtedy, keď si vyberáte vhodný výkon. Inak je váš interiér ihneď pripravený na používanie mobilnej klímy.

Ako funguje chladiace zariadenie, pri ktorom sa zaobídete bez stavebného zásahu? Stačí ho zapojiť do zásuvky. Okrem toho treba vyriešiť odvod teplého vzduchu. Dostupnou možnosťou je napríklad otvorené okno.

Prenosná klimatizácia odvádza horúci vzduch pomocou hadice. Kondenzát sa spolu s ním vyparí pri chladení.

2. Ľubovoľná poloha

Nevýhodou klasickej klimatizácie je, že ju po inštalácii nemôžete ľubovoľne nasmerovať a presunúť. Musíte jej prispôsobiť aj prípadné zmeny v zariadení bytu.

V takom prípade sa môže zdať lepšou voľbou ventilátor. Ten sa však postará len o pocit chladu. A to tým, že fúka studený vzduch na vaše telo. V skutočnosti neochladí vzduch v domácnosti a nezníži jeho teplotu.

Mobilná klimatizácia je v tomto smere jedinečná. Spája v sebe výhody prenosného ventilátora a tradičnej klimatizácie.

mobilná klimatizácia

3. Zmena pozície? Kedykoľvek

V letných mesiacoch je bežné, že máte raz teplejšie v tej izbe a inokedy v tamtej. Slnko mení svoju polohu a počas dňa vyhrieva rôzne časti interiéru.

Mobilná klimatizácia vám umožní efektívne bojovať s točiacou sa zemeguľou. Zariadenie je voľne prenosné a vďaka šikovným kolieskam väčšinou aj pojazdné.

Umiestnenie klímy flexibilne zmeníte podľa toho, v ktorej miestnosti ju práve najviac potrebujete. Máte večer horúco v spálni? Presuňte klímu z obývačky a vychlaďte si izbu na príjemnú teplotu, pri ktorej ľahko zaspíte.

4. Vkusný dizajn

Aby také zariadenie nebolo iba nevyhnutným pomocníkom, ktorého chcete čím skôr odložiť, musí dobre vyzerať. Výrobcovia preto kladú dôraz nielen na praktickú, ale aj na estetickú funkciu.

Mobilná klíma zapadne do vášho interiéru vďaka vkusnému a modernému dizajnu. Nemusíte ju strčiť niekam do kúta. Stane sa plnohodnotnou súčasťou domácnosti. Navyše, jej prevádzka je tichá a nebude vás vyrušovať ani pri práci v kancelárii.

mobilná klíma

5. Diaľkové ovládanie

Celkový dojem z prenosnej klimatizácie umocní pohodlné ovládanie. Komfort vám zabezpečí jednoduchá a rýchla manipulácia pomocou diaľkového ovládača.

Používatelia klimatizácie majú väčšinou rešpekt pred jej nastavením. Mobilnú klímu nemusíte ani montovať, ani zložito regulovať. Dostanete k nej ovládač, ktorý sa podobá tomu od televízora. Nastavenie klímy bude pre vás rovnaká hračka ako prepínanie TV kanálov.

Používate mobilnú klimatizáciu a našli ste ďalšie výhody? Podeľte sa o ne v komentároch pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *